Translate - Μετάφραση

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Η 4η «Athens Xclusive Designers Week» - Γιορτάζει τη Μόδα μαζί με τους Νέους Σχεδιαστές!


Η Athens Xclusive Designers Week αφιέρωσε χτες, 9 Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο μέρος των catwalk στους Νέους Σχεδιαστές, στην Fani Xenophontos αλλά και στον περσινό Best New Designer Andrea Georgiou που ήρθαν με τις ολοκαίνουργιες Collection τους και τις φρέσκες προτάσεις τους ως προς το αυθεντικό και σύγχρονο στυλ για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2009!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική και το ενδιαφέρον τους για τα shows πολύ μεγάλο. Οι Νέοι της AXDW βρέθηκαν μπροστά σε μια ακόμα πρόκληση αλλά και υπόσχεση για την καριέρα τους και προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής που τους παρακολούθησε.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποτελείτο από επτά επαγγελματίες του χώρου της Μόδας, τους: Ioannis Guia – Σχεδιαστής, Aurelie Fiolleau de Emanuel Ungaro, Francesco Oppi – BOOK MODA (Italia), Σάντυ Καραγιάννη – Fashion Editor περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, Εβίνα Παπανικολάου – Buyer εταιρείας TSANTILIS, Μάρω Λάντζου – Boutique ALIA, Γιάννα Παναγιωτίδου – Αντιπρόσωπος YACO Clothes οι οποίοι παρακολούθησαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας Athens Xclusive Designers Week τις παρουσιάσεις των Νέων Σχεδιαστών και ψήφισαν τους τρείς Καλύτερους της Άνοιξης/Καλοκαίρι 09. Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν οι Νέοι σχεδιαστές ήταν:
· Best Designer
· Best Catwalk
· Best Trendsetter

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αλλά και η απονομή των τριών επάθλων θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Απονομής Βραβείων Νέων Σχεδιαστών τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα shows ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα με τον Xrysantho από την Κύπρο ο οποίος παρουσίασε μια κολεξιόν από glam and rock ρούχα τα οποία χαρακτηρίζονταν από έντονα χρώματα και μεταλλικά στοιχεία.
Σειρά είχε η Marina Andeeva από την Ρωσία η οποία παρουσίασε θηλυκά φορέματα, δυνατές γραμμές σε παντελόνια και φούστες καθώς και εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων για την Άνοιξη.
Η Vassiliki Assimomiti έδειξε μια συλλογή ρομαντικών δημιουργιών με ρούχα που έμοιαζαν να βγήκαν από το μπαούλο της γιαγιάς, προτείνοντας ένα στυλ που μοιάζει να μην ασχολείται με τον χρόνο, γεμάτο από απαλές χυτές γραμμές από πολυτελή δαντέλα.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Bassam Dawood, που κατάγεται από το Ιράκ αλλά ζει στην Ελλάδα. Ο Bassam έδειξε μια σειρά από βραδινές τουαλέτες σε πολύ έντονα χρώματα φτιαγμένες από πολυτελή υλικά, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες ενώ η πρότασή του για το νυφικό φόρεμα είναι λευκό με κεντήματα από Swarovski. Στη συνέχεια η Maria Daskalaki έκανε ένα διαφορετικό catwalk αντλώντας έμπνευση από το kick-boxing! Παρουσίασε ένα ανατρεπτικό αθλητικό look που θύμιζε μεγάλους πρωταθλητές του ring με λαμπερά μεταξωτά υφάσματα, σέξι σορτς, παντελόνια και t-shirts.

Η Ioanna, μια νέα γυναίκα γεμάτη από τη γλύκα των δημιουργιών της και έμπνευση από το παραμύθι Χανς και Γκρέτελ, έδειξε μια διαφορετική πρόταση με ρούχα που θυμίζουν τη χαμένη αθωότητα αλλά τελικά είναι σέξι και πρωτότυπα ενώ στο catwalk τα μοντέλα της κρατούσαν καραμέλες και ζαχαρωτά. Η Ellie Papakosta παρουσίασε άκρως θηλυκά φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα και πρότεινε συνδυασμούς του καφέ, πορτοκαλί, κόκκινου και μαύρου για τις βραδινές εξόδους.
Τέλος η Rania Angelakou, παρουσίασε υπέροχους συνδυασμούς του μαύρου και έντονου μωβ αλλά και διαφάνειες με κεντημένα Swarovski με σήμα κατατεθέν την πεταλούδα! Η Ράνια ανατρέποντας το κατεστημένο άνοιξε το show της με την παρουσίαση νυφικού.
Eκτός όμως από τους Νέους Σχεδιαστές, τα shows συνεχίστηκαν με δυο ακόμη σημαντικά ονόματα με διαφορετικό background ο καθένας.

O περσινός νικητής των Βραβείων Νέων Σχεδιαστών, ο Best Designer Andreas Georgiou παρουσίασε μια συλλογή με επίκεντρο την… σύγχρονη γυναίκα που δεν φοβάται να δείξει την ταυτότητά της, είναι σέξι και το γνωρίζει και γι’αυτό κάνει το παιχνίδι μέρος της καθημερινότητάς της. Δυνατά χρώματα, απρόβλεπτοι σχεδιασμοί, σέξι ανδρόγυνο στυλ οι προτάσεις του Ανδρέα για την άνοιξη-καλοκαίρι 2009 και φυσικά όλα αυτά θα τα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο fashion week της Γλασκώβης όπου θα βρεθεί μετά τη νίκη του στο διαγωνισμό της ΑXDW του Απριλίου.

Η δεύτερη μέρα των Catwalks της AXDW έκλεισε με μία σπουδαία σχεδιάστρια τη Fani Xenophontos η οποία ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο ενώ η συλλογή της διατίθεται μέσω του Liberty of London. Η Fani, παρουσίασε μία ώριμη πρόταση από ρούχα που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, σε υπέροχους χρωματισμούς, ενώ δεν έκρυψε την προτίμησή της στο μαύρο χρώμα για τα φορέματα, το οποίο θεωρεί το απόλυτο must για τη νύχτα!
Kαι την Κυριακή επισκέφτηκαν την AXDW πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι: από τον επιχειρηματικό χώρο η Ρίτα Αττάλα, η Νταίζη Μανιατοπούλου και ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, από το χώρο της μόδας οι MΙ-RO, η Έλζα Πατσαδέλη, από τον καλλιτεχνικό χώρο η Φανή Δρακοπούλου και ο Δημήτρης Κόκοτας, ο Θοδωρής Βαρβίας και πολλοί ακόμα.

Τα πιο δυναμικά side events παρουσιάστηκαν στο κοινό και θα παραμείνουν ανοιχτά και τις τέσσερις ημέρες της Διοργάνωσης:

· Μία ανατρεπτική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού και του Κωνσταντίνου Ρήγου με τίτλο UnfairyTales μας ταξιδεύει σε ανατρεπτικές ερμηνείες γνωστών παραμυθιών. Και οι 2 καλλιτέχνες υποδέχονταν χτες τους φίλους και τους επισκέπτες της διοργάνωσης, φωτογράφηθηκαν μπροστά στα έργα τους κι έκαναν δηλώσεις σε Media. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλες τις ημέρες και ώρες που λειτουργεί η AXDW.

· Ένα live performance της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με την υποστήριξη της Samsung-Pink Ribbon με θέμα εμπνευσμένο από την Pink Ribbon: 20 φοιτητές – καλλιτέχνες δημιούργησαν από την πρώτη μέρα πρωτότυπα t-shirts - μοναδικές δημιουργίες τα οποία παρουσιάζουν σ’έναν ξεχωριστό χώρο της AXDW και πουλούν για την ενίσχυση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που είναι ακριβώς δίπλα τους και ενημερώνει τις γυναίκες για την πρόληψη και καλώντας όλους να συνεισφέρουν με μικρά ποσά στις δραστηριότητες τους.

Η παρουσία των χορηγών ήταν ξεχωριστή για άλλη μια φορά με καλαίσθητα περίπτερα και ξεχωριστές προωθητικές ενέργειες: ο ΕΟΤ με την διαφημιστική του καμπάνια στις οθόνες του χώρου δίνει το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας που υποστηρίζει ό,τι νέο, φρέσκο και πρωτότυπο έχει να δείξει η χώρα, δίνει ξεχωριστό «παρών» στη διεθνή διοργάνωση μόδας και υποστηρίζει το μήνυμα «XPORTING Greek Fashion globally».
Η Samsung στο κέντρο του χώρου με ένα δυναμικό περίπτερο το οποίο επισκέπτονται όλοι οι καλεσμένοι για να γνωρίσουν και να αγγίξουν τα νέα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων αλλά και να ενημερωθούν με σχετικά φυλλάδια. Δίπλα τους και ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» ενημερώνει για τις δραστηριότητες και το έργο των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Η ΟPEL Αgila στο πνέυμα της «μόδας» με moto το «Flex & the city» και με ένα γαλάζιο αυτοκίνητο σε θέση «πασαρέλας» στο οποίο προσκαλεί όλες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες να μπουν και να νιώσουν την αίσθηση του μικρού και ευέλικτου αυτού οχήματος.
Ακολουθούν: τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η Τελετή Βράβευσης των Νέων Σχεδιαστών και ένα ιδιαίτερο φιλανθρωπικό Gala την Τρίτη 11 Οκτωβρίου με θέμα τη μόδα και την εξέλιξή της μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο για τις ανάγκες της υποστήριξης της καμπάνιας Samsung-Pink Ribbon (για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού).

Η AXDW αποτελεί την Διεθνή Διοργάνωση Μόδας στην Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, φιλοξενεί σημαντικούς σχεδιαστές από όλον τον κόσμο, συνάπτει νέες συνεργασίες διεθνώς, ανοίγει τις πύλες της σε επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού εξασφαλίζοντας συνέργιες, γεφυροποιώνοντας τις αποστάσεις. Η Μόδα είναι μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανιών παγκόσμια, η οποία εκτός από την επιχειρηματικότητα, βοηθά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην οποία φιλοξενείται μέσω των συμμετεχόντων επαγγελματιών αλλά και των ξένων Media που την καλύπτουν.