Translate - Μετάφραση

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Η 4η «Athens Xclusive Designers Week» - Spring/Summer 2009


Η Athens Xclusive Designers Week άνοιξε στις 8 Νοεμβρίου τις πύλες της για τέταρτη φορά υποδεχόμενη πλήθος επισκεπτών που κατέφτασαν από νωρίς για να παρακολουθήσουν ένα δυναμικό roaster Σχεδιαστών Ελλήνων και ξένων με κορυφαία στιγμή την παρουσία του head designer του Οίκου Emanuel Ungaro ο οποίος έκλεισε με το show την πρώτη μέρα των επιδείξεων.
Επί 4 ημέρες, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής η μεγάλη διοργάνωση με αφορμή τη Μόδα παρουσιάζει τις καλοκαιρινές συλλογές 18 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών, 8 νέων δημιουργών, και πολλά side events που ενισχύουν τον φεστιβαλικό χαρακτήρα της.

Oι σχεδιαστές που παρακολουθήσαμε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στα catwalks της 4ης AXDW ήταν με σειρά παρουσίασης:

· Penelope Zagoras- Η Ελληνίδα σχεδιάστρια για δεύτερη φορά στην ΑXDW τη συλλογή της για την Άνοιξη – Καλοκαίρι αποδεικνύοντας την εμπειρία και την ωριμότητα των επιλογών της. Οι προτάσεις της μοναδικές: τουαλέτες όλο θηλυκότητα με αιθέρια υφάσματα σε αποοχρώσεις του ροζ, γαλάζιου, κίτρινου, πολλές βραδινές τουαλέτες στο μαύρο χρώμα αλλά και υπέροχα νυφικά.
Gaspard Yurkievich- Ο Γάλλος σχεδιαστής, γιόρτασε στην Αθήνα τα 10 του χρόνια στον χώρο της μόδας. Στην AXDW παρουσίασε τη γυναικεία και ανδρική συλλογή του για την Ανοιξη-Καλοκαίρι 2009: μινιμαλισμός, λευκά, γήινα και ασημί χρώματα, και μία πρόταση ειδικά για τους Έλληνες - να είναι και να παραμείνουν σέξι και να χρησιμοποιούν τις προτάσεις της μόδας χωρίς εκείνη να τους χρησιμοποιεί!
Notis Panagiotou & Marina Zachou- Ένα δυναμικό σχεδιαστικό δίδυμο από την Κύπρο και την Ελλάδα, δημιουργεί κοσμήματα, έχοντας κερδίσει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Σάββατο παρουσίασαν στην ΑXDW ένα εντυπωσιακό catwalk με φωτογραφίες από τη φύση και την πόλη με τίτλο «Welcome to the jungle» που μύριζε καλοκαίρι: τα μαγιώ πρωταγωνιστούσαν, εντυπωσιακά αξεσουάρ τέχνης στόλιζαν τα σώματα των ανδρών –μοντέλων τους ενώ οι γυναίκες έλαμψαν με σειρές Swarovski σε καρπούς, ώμους και στα ρούχα.

Fatima Lopes- Η εντυπωσιακή Πορτογαλέζα, παρουσιάζει τις συλλογές της στο Paris Fashion Week όπου πρόσφατα γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας της. Δήλωσε ενθουσιασμένη με τις Ελληνίδες και το στυλ τους και έδειξε εντυπωσιακές δημιουργίες σε έντονο κόκκινο και λευκό. Με στυλ, άποψη και σήμα κατατεθέν τον λωτό, η Fatima εμπνεύστηκε την νέα συλλογή της από την Ινδία, την Αφρική τις πιο ζεστές και αισθησιακές χώρες και τις μετέφερε με επιτυχία στα κομψά ρούχα της. Όπως δήλωσε: «Το παν είναι να είσαι χαρούμενος, να νοιώθεις ευτυχία και να φαίνεται στο πρόσωπό σου. Η ζωή είναι τόσο μικρή… τα προβλήματα τόσα πολλά στον κόσμο. Φροντίστε να νοιώθετε καλά εσείς, παίξτε με τα ρούχα σας, τολμήστε να συνδυάσετε διαφορετικά κομμάτια και χρώματα μεταξύ σας και η διάθεσή σας σίγουρα θα αλλάξει!»

· Emanuel Ungaro- ο θρυλικός οίκος υψηλής ραπτικής, παρουσίασε στην AXDW την ανδρική collection Άνοιξη / Καλοκαίρι 2009, υπό την εποπτεία του head designer Franck Boclet. Ο ίδιος πιστεύει ότι Διοργανώσεις σαν την AXDW μπορούν να δώσουν πολλές ευκαιρίες στους σχεδιαστές που την επισκέπτονται. Αυτό στο οποίο επιμένει είναι ο άντρας να βρει το δικό του στυλ, σύμφωνα με την προσωπικότητά του και τα δυνατά σημεία του. «Δεν μ’αρέσει να δίνω συμβουλές γενικά εκτός εάν ερωτηθώ… αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται από τον ίδιο τον άνθρωπο, όχι από τις επιταγές της μόδας». Στο catwalk του Ungaro είδαμε τα πιο κομψά ανδρικά σύνολα, καταπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων που τολμούν χωρίς να προκαλούν. Μεγάλες τσάντες συνοδεύουν τις απογευματινές βόλτες και τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του σύγχρονου άντρα. Ελεύθερος, χαλαρός, κομψός, μοναδικός. Αυτή ήταν η πρόταση του Franck Boclet για την Ανοιξη-Καλοκαίρι 2009 και το κοινό ενθουσιάστηκε μαζί του.

· Angelos Frentzos- Ένας από τους λίγους Έλληνες σχεδιαστές με διεθνή καριέρα, ζει μόνιμα τον τελευταίο καιρό στη Βενετία. Ο Angelos εμφανίστηκε τα μεσάνυχτα της πρώτης ημέρας της AXDW μαζί με τους dj’s Αmateur Boyz οργανώνοντας ένα μοναδικό, μουσικό fashion party για το κοινό της Αθήνας. Εντυπωσιακά πολύχρωμα καπέλα με φτερά, μοναδικές μάσκες –πρόσκληση γέμισαν με χρώμα τους χώρους ενώ η μουσική ανέβασε τους ρυθμούς και το κέφι όλων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη μέρα της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας.

Την πρώτη ημέρα επισκέφτηκαν την AXDW πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι: από τον διπλωματικό χώρο η Πρέσβειρα της Νιγηρίας, από το χώρο της μόδας: ο Δούκας Χατζηδούκας, ο Χριστόφορος Κοτέντος, ο Χρήστος Βελουδάκης, η Ιωάννα Μαρτζούκου, ο Αχιλλέας Χαρίτος, ο Βαγγέλης Χατζής, από το χώρο της showbiz και τον καλλιτεχνικό: ο Ηλίας Πανταζόπουλος, ο Τάκης Κουβατσέας, ο Νίκος Μίχας, η Ελένη Πέτα, από τον αθλητικό χώρο: η Φανή Χαλκιά, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Γιώργος Αμανατίδης αλλά και ο Διονύσης Φωτόπουλος που ήρθε να τιμήσει τους φίλους του Κωνσταντίνο Ρήγο και Τάσο Βρεττό.

Τα πιο δυναμικά side events παρουσιάστηκαν στο κοινό και θα παραμείνουν ανοιχτά και τις τέσσερις ημέρες της Διοργάνωσης:
· Μία ανατρεπτική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού και του Κωνσταντίνου Ρήγου με τίτλο UnfairyTales μας ταξιδεύει σε ανατρεπτικές ερμηνείες γνωστών παραμυθιών. Και οι 2 καλλιτέχνες υποδέχονταν χτες τους φίλους και τους επισκέπτες της διοργάνωσης, φωτογράφηθηκαν μπροστά στα έργα τους κι έκαναν δηλώσεις σε Media. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλες τις ημέρες και ώρες που λειτουργεί η AXDW.

· Ένα live performance της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με θέμα εμπνευσμένο από την Pink Ribbon: 20 φοιτητές – καλλιτέχνες δημιούργησαν από την πρώτη μέρα πρωτότυπα t-shirts - μοναδικές δημιουργίες τα οποία παρουσιάζουν σ’έναν ξεχωριστό χώρο της AXDW και πουλούν για την ενίσχυση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που είναι ακριβώς δίπλα τους και ενημερώνει τις γυναίκες για την πρόληψη και καλώντας όλους να συνεισφέρουν με μικρά ποσά στις δραστηριότητες τους.

Ακολουθούν: τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η Τελετή Βράβευσης των Νέων Σχεδιαστών και ένα ιδιαίτερο φιλανθρωπικό Gala την Τρίτη 11 Οκτωβρίου με θέμα τη μόδα και την εξέλιξή της μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο για τις ανάγκες της υποστήριξης της καμπάνιας Samsung-Pink Ribbon (για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού).

Η AXDW αποτελεί την Διεθνή Διοργάνωση Μόδας στην Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, φιλοξενεί σημαντικούς σχεδιαστές από όλον τον κόσμο, συνάπτει νέες συνεργασίες διεθνώς, ανοίγει τις πύλες της σε επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού εξασφαλίζοντας συνέργειες, γεφυροποιώνοντας τις αποστάσεις. Η Μόδα είναι μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανιών παγκόσμια, η οποία εκτός από την επιχειρηματικότητα, βοηθά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην οποία φιλοξενείται μέσω των συμμετεχόντων επαγγελματιών αλλά και των ξένων Media που την καλύπτουν.

Η 4η AXDW αποτελεί το φετινό λαμπερό γεγονός του Φθινοπώρου, με νέες εμφανίσεις σχεδιαστών, εντυπωσιακά catwalks και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς με κεντρικό άξονα τον κόσμο του Fashion 2009!

Η 4η ΑXDW είναι υπό την αιγίδα των εξής φορέων: Πρεσβεία των Η.Π.Α, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ)