Translate - Μετάφραση

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μυστικά για την συντήρηση των ρούχων απο το Fashion.gr

Πέντε πολύτιμα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την ντουλάπα σε άριστη κατάσταση:

1. Κατ' αρχάς δεν πρέπει να πετάμε τα ρούχα μας από δω και από εκεί, γιατί φθείρονται. Η τακτοποίηση και ησυντήρησή τους πρέπει να γίνεται με προσοχή.

2. Φορέματα, σακάκια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες πρέπει να είναι πάντα κρεμασμένα και οι πόρτες της ντουλάπας να μένουν ερμητικά κλειστές, για να μην περνάει σκόνη στο εσωτερικό της. Τα παλτό χρειάζεται να μπαίνουν σε ειδική θήκη που κλείνει με φερμουάρ και να τακτοποιούνται όρθια.

3. Μπλούζες, ζακέτες και πουλόβερ μπαίνουν τακτικά πρώτα σε νάιλον σακούλες καθένα ξεχωριστά και μετά όλα μαζί φυλάσσονται σε ειδικές πλαστικές θήκες. Αποφεύγουμε τα χάρτινα κουτιά, γιατί προσελκύουν ζωύφια.

4. Τραπεζομάντιλα, πετσέτες και κάθε είδους πετσετάκια διπλώνονται προσεκτικά και κρύβονται μέσα σε συρτάρια. Τα ασπρόρουχα καλό είναι μετά το πλύσιμο να μη σιδερώνονται, εάν δεν τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, για να μην κιτρινίσουν.

5. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να πλένουμε τα ρούχα μας σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί χάνουν το σχήμα τους και χαλάνε τα χρώματά τους.
www.fashion.gr