Translate - Μετάφραση

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Tέλος η υψηλή ραπτική λένε οι μεγάλοι μόδιστροι!

Οι μεγάλοι δημιουργοί φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί την κρίση και αποφάσισαν να περικόψουν τις υπερβολές. Ήδη αρκετοί οίκοι μόδας έχουν περιορίσει τις δαπάνες και τις...υπερβολές. «Εδώ και τριάντα, σαράντα χρόνια όλοι μιλούν για τον θάνατο της υψηλής ραπτικής, ψάχνουν για λύσεις και αμφισβητούν ακόμη και τα πιο βασικά πράγματα της μόδας.

Η κρίση όμως είναι η εποχή κατά την οποία ένας δημιουργός καλείται να βρει νέους τρόπους για να κάνει πραγματικότητα τις ιδέες του», δήλωσε ο Ζαν Πολ Γκοτιέ για να περιγράψει τη συλλογή του, βασισμένη στα χρυσά είδωλα του Χόλιγουντ της δεκαετίας 1930-1940.

Ο κίνδυνος αφανισμού του οίκου «Λακρουά» λόγω της οικονομικής κρίσης ήταν αισθητός και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, καθώς ο σχεδιαστής Κριστιάν Λακρουά παρουσίασε την Τρίτη ένα μίνι σόου μόδας με 20 μοντέλα και 200 μόνο καλεσμένους.

Ο γαλλικός οίκος μόδας Κριστιάν Λακρουά υπέβαλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του, καθώς έχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τον περιορισμό των δαπανών των καταναλωτών, ανακοίνωσε χθες ο γαλλικός οίκος.

Ο γαλλικός οίκος μόδας, γνωστός για τα πολύχρωμα σε στυλ μπαρόκ ενδύματα του, ανακοίνωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να λειτουργεί παίρνοντας δικαστική άδεια για να συνεχίσει να διοικεί τον οίκο και να επιτύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές του.

Ο Κριστάν Λακρουά άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με το έτοιμο ένδυμα καθώς η ζήτηση για τα πολυτελή ενδύματα έχει μειωθεί, αλλά και η πτώση της ζήτησης στα αμερικανικά πολυκαταστήματα έχει πλήξει σοβαρότατα την αγορά.
Η εταιρία η οποία ποτέ δεν είχε παρουσιάσει κέρδη από την ημέρα που ιδρύθηκε, πριν από 22 χρόνια, ανήκει πλέον στην οικογένεια Φαλίς, ιδιοκτήτη των αμερικανικών καταστημάτων αφορολογήτων ειδών "Duty Free Americas".

Ο όμιλος "The Falics" που αγόρασε τον οίκο μόδας από τον οίκο LVMH το 2005, αναζητά αγοραστή για τον οίκο μόδας για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει κάτι τέτοιο με την οικονομική κρίση να επιτείνεται.