Translate - Μετάφραση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Τάσεις της μόδας - Δεκαετία του '70.

Η δεκαετία του ‘70 είναι μία από τις καλύτερες χρονικές περιόδους της μόδας. Για μερικούς από μας μπορεί να είναι, μία από τις πιο χειρότερες στιλιστικά εποχές, ενώ για άλλους είναι μία από τις πιο καλές. Αλλά τελικά δεν έχει σημασία τι άποψη έχει καθένας μας γιατί τη δεκαετία του ’70. Η ένδυση & υπόδηση αποτελούν ένα είδος ταυτότητας για την νεολαία που επιλέγει να ντυθεί με ένα συγκεκριμένο ύφος ή style!

Ήταν μία έντονη, δεκαετία, όπου γεννήθηκε ο φεμινισμός, τα αστικά δικαιώματα, η απελευθέρωση του είδους μας και πραγματοποιήθηκε ένας πόλεμος, αυτός του Βιετνάμ, που στιγμάτισε τον πλανήτη. Όλες αυτές οι εικόνες ήταν για στους σχεδιαστές μόδας τα νέα όπλα όπου με τα μολύβια έγιναν οι γραμμές για, την δημιουργία «μόδας» και ο κόσμος ήταν πρόθυμος να ασπαστεί αυτή την ιδέα, που αναβιώνει ξανά στις μέρες μας .

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70 , η μόδα επηρεάζεται από τον κινηματογράφο και την ταινία «Saturday Night Fever». Ο πολυεστέρας είναι το πιο ύφασμα της δεκαετίας. Μη τολμήσετε, τέτοιες υπερβολές αλλά επιλέξτε ένα άσπρο σύνολο, που ήταν και είναι ένα από τα classic χρώματα της σεζόν. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα άσπρο παντελόνι σε γραμμή καμπάνα, που είναι ξανά στην μόδα, με ένα t-shirt ή πουκάμισο σε μεταλλικές αποχρώσεις.
Η δεκαετία του ’70 είναι γνωστή για τις μεταλλικές αποχρώσεις και τις άνετες φόρμες στα ρούχα. Μην επιλέξετε με τίποτα όμως να παρουσιαστείτε με ένα φόρεμα το οποίο να λαμπιρίζει από πάνω μέχρι κάτω.

Αγοράστε φούστες και εντάξτε της στην καθημερινότητα σας αλλά και στις βραδινές σας εξόδους. Η mini φούστα είναι η σφραγίδα της δεκαετίας του ’70 και γίνεται το αντικείμενο λατρείας από τις γυναίκες σε όλα τα μηκη και πλάτη της γης. Ειδικά προς τα τέλη της δεκαετίας γίνεται στενή. Επιλέξτε μία midi φούστα σε στενή γραμμή και συνδυάστε την με λευκό πουκάμισο που έχει μεγάλο γιακά και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Για μία βραδινή σας έξοδο μπορείτε να επιλέξετε μία mini φούστα και να την συνδυάσετε με ένα δαντελένιο top σε μεταλλικές αποχρώσεις.

Αποφύγετε οτιδήποτε σε φρικ σχέδια. Είναι πολύ ξεπερασμένο ένα τέτοιο ύφος. Δεν είναι προσαρμοσμένο στην μόδα του τώρα και έχει μείνει στην δεκαετία του ’70. Το παντελόνι σωλήνας φροντίστε να είναι σε μεταλλικές αποχρώσεις του γκρι. Φορέστε το και συνδυάστε μαζί του ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο και με ένα δαντελένιο αμάνικο μπλουζάκι στο επάνω μέρος. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μία φαρδιά δερμάτινη ζώνη, στο ίδιο χρώμα με τα αξεσουάρ σας, και φορέστε την όχι ακριβώς πάνω στην μέση σας, αλλά στο σημείο των γοφών σας. Αποφύγετε τα άκομψα χοντρά κοσμήματα και ειδικά αυτά με χρυσούς τόνους. Μία εμφάνιση σας φορτωμένη από ένα κολιέ με χρυσή, χοντρή αλυσίδα δεν είναι καθόλου in.
Φορέστε ένα ζευγάρι από μεγάλους κρίκους σε μεταλλικές αποχρώσεις ή πολύχρωμους τόνους.

Το 70s look, είναι διαχρονικό στυλ στον κόσμο της μόδας.