Translate - Μετάφραση

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

::. Πέθανε σε ηλικία 61 ετών το πρώτο μαύρο supermodel

Η Ναόμι Σίμς , μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες μανεκέν στον κόσμο που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στις εκατοντάδες εμφανίσεις της στην πασαρέλα αλλά και σε δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά στη δεκαετία του 60, πέθανε σε ηλικία 61 χρόνων χτυπημένη από την επάρατο νόσο που την ταλαιπώρησε πολύ το τελευταίο διάστημα αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Γεννημένη το 1948 στο Όξφορντ του Μισισίπι λίγο πριν από το τέλος των ρατσιστικών διακρίσεων, η Ναόμι Σιμς έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μόδα στις αρχές του 60.

Τον Αύγουστο του 1967, η 19χρονη τότε Ναόμι εκπλήρωσε το δικό της όνειρο και έγινε η πρώτη μαύρη μανεκέν που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του πιο διάσημου περιοδικού μόδας στις ΗΠΑ του "Fashion of Times", σπάζοντας ένα σημαντικό φυλετικό ταμπού.
Ακολούθησαν δεκάδες εξώφυλλά της σε όλα τα περιοδικά του κόσμου και έτσι η πανέμορφη αυτή κοπέλα ήταν η πρώτη που άνοιξε το δρόμο για την μετέπειτα επιτυχία όλων των μαύρων μανεκέν στο χώρο της μόδας.

Αφότου αποσύρθηκε από το χώρο της μόδας, έγραψε αρκετά βιβλία και άρθρα ενώ ξεκίνησε επιχειρηματική καριέρα λανσάροντας τη δική της σειρά καλλυντικών, με την ονομασία Naomi Sims Cosmetics, η ιστοσελίδατης ειναι: http://www.naomisims.com/