Translate - Μετάφραση

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

5η «Athens Xclusive Designers Week» ::.. Λαμπεροί σχεδιαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν εκεί!

Με τον πιο συναρπαστικό τρόπο, την παρουσίαση της συλλογής Anglomania της Vivienne Westwood ξεκίνησε το μεγάλο event της Μόδας, η 5η Athens Xclusive Designers Week την Παρασκευή 3 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής και με πλήθος κόσμου που κατέκλυσε ασφυκτικά το χώρο των catwalks.

Η βασίλισσα του punk chic, η γυναίκα – θρύλος, που έχει περάσει στην Ιστορία της μόδας όχι μόνο για τη δουλειά της αλλά και για την δυναμική στάση ζωής της παρουσίασε τα ρούχα και δεν παρέλειψε όπως συνηθίζει να κινητοποιήσει τους θαυμαστές της και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν την ατομική στάση του καθενός, στην κοινωνία, το περιβάλλον, την πολιτική. Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την δήλωσή της θρυλικής σχεδιάστριας: «Σας ευχαριστώ θερμά που με προσκαλέσατε στην Αθήνα στη δική σας Xclusive Designers Week για να παρουσιάσω την Agglomania. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάζω σ’αυτήν τη χώρα. Γνωρίζω την ιστορία σας, έχω εμπνευστεί από αυτήν, με συναρπάζει η ιστορία του πολυθεϊσμού και όλη η φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων. Αυτό μου δίνει αφορμή να πω σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα, τους νέους σχεδιαστές αλλά και όλους εσάς που παρακολουθείτε τη μόδα, δημοσιογράφοι, buyers, επιχειρηματίες το εξής: διαβάστε Ιστορία της Τέχνης, μελετήστε τον Πολιτισμό, επισκεφτείτε εκθέσεις, ενημερωθείτε για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική, πάρτε θέση, δηλώστε το μέσα από τη δουλειά σας. Δείξτε ενδιαφέρον για τις κλιματικές αλλαγές ειδικά εσείς που ζείτε στην Ελλάδα καθώς σε λίγα χρόνια ενδέχεται η χώρα σας να είναι έρημος, τα πάντα θα καλυφθούν από άμμο. Είναι σημαντικό θέμα, βρείτε τρόπο να διαμαρτυρηθείτε και να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση.Εκεί είναι το νόημα.. Σας ευχαριστώ ξανά για την ευγενική πρόσκληση, ελπίζω να απολαύσατε το show μου»

22 ταλαντούχοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις κολεξιόν τους επί 4 ημέρες
για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 09/10. Με τη σειρά εμφάνισης έδειξαν οι:
ΜΑΑΝ-
Sotiris Georgiou
Vivienne Westwood
Νotis Panayiotou
Sense_nu
Η Fani Xenofontos
Leila Hafzi
Thes Tziveli
Μiltos
Αventures Des Toiles
Elena Antoniades
Τwisted Classics by Katia Delatola
Εmanuel Ungaro

Η τρίτη μέρα της ΑXDW ανήκε στους Νέους Σχεδιαστές. Το φουαγιέ και η αίθουσα των catwalks κατακλύστηκε από φίλους των νέων δημιουργών, από δημοσιογράφους, επώνυμους, buyers και πλήθος επισκεπτών. Παρουσίασαν οι:
Εllie Papakosta
Marina Adveeva
Dusanka Duric
Rene Karadimou
Xrisanthos
Μaria Daskalaki
Ζina Glou
DuvO
Celebrity Skin by Dimitris Strepkos & Eleni Mparla

Αμέσως μετά το τέλος των shows έλαβε χώρα η λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων στους Νέους Σχεδιαστές. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Thes Tziveli, σχεδιάστρια, Μέτη Τσουκάτου, fashion editor του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, Μικαέλα Θεοφίλου, fashion editor του portal stylewatch, Αlexandra Icart, Πρόεδρος Διεθνούς Διοργάνωσης Μόδας από το Μονακό, Μίνα Ποταμιάνου από την εταιρεία SAGIAKOS/Hugo Boss Κηφισιάς, Εβίνα Παπανικολάου, δντρια τμήματος byers της εταιρείας ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ, Μελέτης Κοροπούλης, ιδιοκτήτης και creative director της boutique Bettina.
.
Ο Γιώργος Λιανός και η Δέσποινα Καμπούρη, το δίδυμο του «Πρωινού Καφέ» του Αnt1 παρουσίασε την απονομή και τους διακεκριμένους καλεσμένους της ΑXDW που είχαν αναλάβει να δώσουν τα βραβεία στους νικητές.Οι νικητές στις 3 κατηγορίες ήταν:
Best Designer - Celebrity Skin by Dimitris Strepkos & Eleni Mparla – Το βραβείο έδωσε η κα Τόνια Φουσέκη, διοργανώτρια της Athens Xclusive Designers Week
Best Catwalk - Celebrity Skin by Dimitris Strepkos & Eleni Mparla – Το βραβείο έδωσε η κα Alexandra Icart, πρόεδρος Διεθνούς Διοργάνωσης Μόδας από το Μονακό
Βest Trendsetter – DuvO – To βραβείο έδωσε η κα Σάντρα Σταθάκη, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Young.

Συνολικά, επί 4 ημέρες επισκέφτηκαν την ΑΧDW πλήθος επωνύμων από το χώρο της showbiz, σχεδιαστών, δημοσιογράφων και fashion editors, ηθοποιών ανάμεσά τους και οι: Εριέττα Κούρκουλου, Χρυσάνθη Ντάφλα, Χρήστος Ψωμόπουλος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κώστας Σόμμερ, Δούκας Χατζηδούκας, Ιωάννα Μαρτζούκου, Άλεξ Καββαδίας, Βίκυ Κουλιανού, Έλενα Ράπτη, Βίκυ Καγιά, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελένη & Νίκη Πετρουλάκη, Νατάσσα Λιακουνάκου, Βίκυ Βωβού, Πάτρα Παπαδημητρίου, Elio Alneti, Μιχάλης Ζαμπίδης, Ρίτα Αττάλα, Ερρίκος & Αφροδίτη Πετιλόν, Έλενα Ντάβλα, Μιμή Ντενίση, Χρήστος Ζαμπούνης, Έλενα Βρεττού, Γιώργος και Αντώνης Γλου, Γιώργος Αμανατίδης, , Νίκος Σαργκάνης, Λάμπρος Παπακώστας, Κωνσταντίνος Μπουρούνης, Κατερίνα Αλεξανδράκη, Χαρά Λεμπέση, Μάντα Παπαδάκου, Γιώργος Ντάβλας, Γιώργος Μεστούσης, Μαριέττα Χρουσαλά, Ιωσήφ Μαρινάκης, Έμη Λιβανίου, Μαρίνα Κοκκοτού, Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, Μαρία Στρατή, Νατάσα Αεράκη, Πάολα Παύλου, Κάτια Βουτυρά, Ρούλα Λινάτσα, Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, Γιάννης Τόγκος (Kathy Heyndels), Λουκάς Πατέρας με τη σύζυγό του, Μαρία Θεμελή (ΜΙG), Γκρέτα Τσέτη, Στέλλα Δημητρίου, Βασιλική Τσεκούρα, Κατερίνα Γιατζόγλου, Μιχάλης Πάντος, Ασπασία Λαιμού, Γιασμίν Οικονομοπούλου, Δήμητρα Κωστάκη, Μαρία Λαιμού, Νένη Δούκα- Πατέρα, ΜΙ-RO, κος Κορασίδης, Παν. Στρίντζης και πολλοί άλλοι.
Η 5η ΑXDW με σύνθημα το: «Η Μόδα γίνεται πάλι Φεστιβάλ» παρουσίασε όλες τις μέρες:
Μία πολύ ενδιαφέρουσα Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Μόδα, Μοντέρνα Τέχνη και Πολιτισμός» με ξεχωριστούς ομιλητές. Η κ. Έλενα Κουντουρά, τ. βουλευτής Α Αθηνών και εκδότρια γυναικείων περιοδικών, ο κ. Μιχάλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου και τ. Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Πουλαντζάς, καθηγητής Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου της Ρώμης, ο Πανεπιστημιακός καθηγητής και συγγραφέας Δημοσθένης Δαββέτας, που έγραψε το πρώτο βιβλίο σχετικά με την «Μόδα & μοντέρνα Τέχνη» στην Ελλάδα, η κ. Thes TZivelli, διεθνής σχεδιάστρια Μόδας ήταν στο πάνελ των ομιλητών και έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις για τη Μόδα αποδεικνύοντας την αλληλένδετη σχέση της με τον πολιτισμό.


Ένα hot fashion opening party (την 1η ημέρα) με concept ANGLOMANIA, ατμόσφαιρα Λονδίνου και αστραφτερές μουσικές και guest τους Matisse που έκαναν ένα super live αμέσως μετά το show της της μοναδικής Vivienne Westwood. H Cleopatra από τον Best πήρε τη σκυτάλη και παρουσίασε ένα δυνατό dj set! Οι πιο όμορφες παρουσίες, πλήθος επωνύμων και άλλων παρευρέθηκαν στο πιο στυλάτο πάρτυ ενώ τα κοκτέιλ του Beefeater gin έρρεαν αδιάκοπα.
Εντυπωσιακά σποτ από τον ΕΟΤ με υπέροχες εικόνες της Ελλάδας που πλημμύριζαν το χώρο μέσω video projection και τηλεοράσεων καθώς και προσφορά καλαίσθητων οδηγών – βιβλίων με τα αξιοθέατα της χώρας μας προς τους σχεδιαστές και όλα τα μέλη των διεθνών αποστολών.
To Οlympic Airways Designers Corner – ένα ξεχωριστό περίπτερο από την Marfin Investment Group για την ενημέρωση του κοινού και των σχεδιαστών σχετικά με το διαγωνισμό που προκήρυξε η νέα εταιρεία για την ανάδειξη του σχεδιαστή που θα υπογράφει τις νέες στολές των πληρωμάτων της αεροπορικής εταιρείας. Πλήθος επισκεπτών και επωνύμων υπέγραφαν επί 4 ημέρες στο guest book της νέας εταρείας γεμίζοντας το ευχές για τη νέα εποχή.
Live workshop της σχολής Αrt & Design Βακαλό. Οι φοιτητές της σχολής έδωσαν όλες τις μέρες δυναμικό «παρών» δημιουργώντας πρωτότυπα σχέδια πάνω σε t-shirts κάνοντας τη δική τους πρόταση στο πλαίσιο της γιορτής του design και της μόδας. Φέτος ο σκοπός για τον οποίο ζωγράφιζαν ήταν η υποστήριξη του Συλλόγου «Οι φίλοι του παιδιού» και συγκέντρωσαν με την προσπάθειά τους ένα αξιόλογο ποσό.
Μια xclusive έκθεση φωτογραφίας, μια εικαστική ματιά στις δημιουργίες όλων των σχεδιαστών που πήραν μέρος στην 5η AXDW. Με το φακό του Γιώργου Καπλανίδη και την καλλιτεχνική επιμέλεια της ομάδας της AXDW.
Live Booths από τον Best, τον Εn Lefko και τον VFM. Η μουσική αγαπάει τη Μόδα και όλες τις μέρες επώνυμοι παραγωγοί των ρ/φ σταθμών ήταν εκεί και έδιναν το ρυθμό σε όλους τους καλεσμένους ανάμεσα στα shows με δυνατά beats. Οι Σεράγος – Δρογώσης, Cleopatra, Λ.Μαστάθη, Κλ.Μάτολα, Μ.Οικονόμου, Κ.Πετάσης ήταν εκεί ζωντανά επί 4 ημέρες.
Xclusive προβολές Cinema σε ατμόσφαιρα αίθουσας Gold Class. Μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στους καλεσμένους της AXDW προσφέρει καθημερινά στο χώρο του φουαγιέ η Philips με τη συνεργασία των Village Cinemas. Mία Gold Vip AXDW αίθουσα είχε στηθεί μαζί με όλες τις παροχές: άνετες πολυθρόνες, απίθανο ήχο, προβολές trailer ταινιών που θα προβληθούν προσεχώς σε μία μοναδική τηλεόραση LCD Cinema 21:9 που παρουσιάστηκε πρώτη φορά πανελλαδικά καθώς και εκλεκτή σαμπάνια Deutz που προσφερόταν στους επισκέπτες σε κρυστάλλινα ποτήρια.

Μία πρωτότυπη παρουσίαση του μοναδικού μοντέλου IQ της Toyota που διακρίνεται για το ξεχωριστό design, την ευελιξία και τους πλούσιους χώρους του, τραβούσε καθημερινά τα βλέμματα των επισκεπτών και τα φλας των φωτογράφων.

Μία στυλάτη παρουσίαση της One Touch Espresso, μίας μοντέρνας καφετιέρας espresso της Philips με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα και το design (c-shape). Υπέροχος espresso, cappuccino και όλες οι γεύσεις προσφέρονταν καθημερινά στους επισκέπτες της AXDW.

Ξεχωριστή και απόλυτα ενταγμένη στην ατμόσφαιρα της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας ήταν και η παρουσία των υποστηρικτών της AXDW, των εκθετών και των χορηγών επικοινωνίας.
Τα καλλυντικά AMWAY με ένα studio αισθητικής συγκέντρωναν στο χώρο τους τις περισσότερες γυναίκες για συμβουλές μακιγιάζ αλλά και για μία επαγγελματική φροντίδα. Η Amway μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες άμεσων πωλήσεων σε όλο το κόσμο συμμετείχε με τα επώνυμα καλλυντικά επαγγελματικού επιπέδου E. FUNKHOUSER™ NEW YORK, σχεδιασμένα για τη σύγχρονη γυναίκα, που υπογράφει ο Eddie Funkhouser κορυφαίος make-up artist της Νέας Υόρκης και τα ARTISTRY™ που περιλαμβάνουν προϊόντα περιποίησης, ένα brand που κατέχει τα τελευταία 35 χρόνια ηγετική θέση στις τεχνολογικές εξελίξεις, που αφορούν στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Το Beefeater gin μέσα από ένα bar με elegant και ταυτόχρονα διακριτική σήμανση που θύμιζε σταθμούς Metro στο Λονδίνο μας μετέφερε στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου από την πρώτη μέρα και μέσα από το opening party και παρέμεινε στο χώρο όλες τις μέρες με εξαιρετικά κοκτέιλς τα οποία προετοίμαζαν έμπειροι barmen και προσέφεραν 4 κοπέλες - ντυμένες στα χρώματα του Beefeater.

Η Κellogg’s με ένα καλαίσθητο περίπτερο ενημέρωνε τους επισκέπτες που αγαπούν την γραμμή τους για το Special K προσφέροντας δείγματα προϊόντος τόσο στο φουαγιέ, όσο και backstage στα μοντέλα και στους σχεδιαστές.

Τα Virginia Slims με τα πολυτελή μαύρα, χρυσά, ροζ και ασημί πακέτα τσιγάρων καθώς και τους υπέροχους γυναικείους αναπτήρες ήταν απόλυτα ενταγμένα στο πνεύμα της μόδας και της κομψότητας και διασκέδασαν τον κόσμο δίνοντας την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο ειδικό stand που έστησαν!

Τα showrooms των εταιρειών Yaco Clothes, του Οπτικού Κέντρου Γλυφάδας με τις επώνυμες σειρές γυαλιών «Ed Hardy vintage tattoo Eyewear» κ’ «Christian Audigier Eyewear» και των σχεδιαστών Leila Hafzi και DuvO γίνονταν πόλος έλξης όλων των επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του event.

Η 5η AXDW ήταν μία μοναδική, επιτυχημένη και φαντασμαγορική διοργάνωση.
Ραντεβού το φθινόπωρο για την επόμενη!